Tips och råd

Några ord om oss

L.J. Sot AB
– till din tjänst sedan 1971

L.J. Sot AB har bedrivit sotningsverksamhet i Örkelljunga kommun sedan 1971. Företaget grundades som ett familjeföretag och i ledningen finns nu den andra generationen. Arbetet med sotning och brandskyddskontroll, som sker på kommunernas uppdrag, har genom åren utvidgats till att omfatta även Åstorp, Perstorp, Klippan och Tyringe.

Utöver lagstadgad sotning och brandskyddskontroll utför vi ventilationsrengöring och OVK, Obligatorisk ventilationskontroll, samt olika typer av konsultbesiktningar. Därmed kan vi erbjuda ett helhetsgrepp inom brandskydd och inomhusmiljö, med frågor som rör såväl trygghet och komfort som uppvärmningsekonomi. Bland våra uppdragsgivare finns såväl enskilda fastighetsägare, som olika bygg-, fastighets- och förvaltningsbolag,

L.J. Sot AB sysselsätter 10 medarbetare och är certifierat för de flesta förekommande arbetsmoment. Efter våra första certifieringar år 2008 – enligt ISO 9001:2008 och ISO 14001:2004 – har vi idag tagit steget till ledningssystemet FR2000.

Sedan 2021 ingår L.J. Sot AB i SoVent Group. Det är den ledande aktören inom den svenska sotningsoch ventilationsbranschen, med ett 40-tal syskonföretag över hela landet. Företagen samverkar inom bland annat kompetensutveckling. Förutom den övergripande branschutbildningen vid sotarnas skola i Rosersberg har gruppen en egen skola, SoVent Academy i Märsta, med utbildningar inom sotnings- och ventilationsteknik

Nyfiken på att bli en del av vårt team?

Att jobba som sotare är ett i högsta grad omväxlande arbete. Du får inte bara klättra på taken och bekanta dig med skorstenar och eldstäder. Ett växande område handlar om inomhusmiljö, där våra ventilationstjänster blir allt viktigare för våra kunders hälsa, komfort och driftsekonomi. Med tiden kommer du att kunna hantera samtliga roller – om du så önskar. Känner du dig manad, eller om du vet någon som skulle kunna passa in i rollen hos oss, skicka gärna en spontanansökan!

KONTAKTA L.J. SOT AB

Prata med vår kundtjänst

Du kan givetvis också ringa vår kundtjänst om dina frågor. Du når oss helgfria vardagar (mån-fre kl 07.00–12.00) på telefon 0435-501 71. Välkommen att höra av dig!    (*) Skriv in ditt personnummer om du istället för vanlig brevkorrespondens vill ha fortsatta aviseringar och viktig information från oss via e-tjänsten Kivra.